Rachid de schoolfotograaf

De jaarlijkse schoolfoto op de basisschool

Zit jouw kindje op de basisschool? Dan heb je grote kans dat hij of zij elk schooljaar een schoolfoto krijgt. Vaak wordt de schoolfoto op de basisschool aan het begin of het einde van het schooljaar gemaakt. Bijvoorbeeld door Foto Koch.

Foto's

De schoolfoto op de basisschool bestaat uit een groepsfoto en een pasfoto. De groepsfoto wordt vaak op het schoolplein of andere mooie locatie gedaan. Op deze foto staan alle klasgenootjes en de juf of meester van deze groep. Dit is een leuk aandenken voor later. Ook wordt er van elk kind een pasfoto gemaakt. Vaak wordt er vooraf doorgegeven welke kleuren kleding jouw kindje beter niet aan kan trekken. Dit is een advies, zodat jouw kindje mooi matcht bij de achtergrond op de foto. Tegenwoordig worden er vaak niet alleen pasfoto's gemaakt, maar ook foto's waar je kind helemaal op staat. Bijvoorbeeld stoer met de armen over elkaar of over de schouder kijkend. Al deze foto's worden in verschillende formaten aangeboden aan de ouders. Op sommige scholen is het ook mogelijk om een foto te laten maken van broertjes en zusjes samen. Dit wordt vaak na schooltijd gedaan. 

Bestellen

Vroeger kregen de kinderen na een aantal weken de gemaakte foto's mee naar huis en dan konden de ouders deze foto's bekijken. De foto's die ze wilden houden, hielden ze thuis en ze gaven de andere foto's mee terug naar school. Ook kregen de kinderen het geld mee naar school voor de foto's die ze wilden houden. School moest dan dus goed bijhouden wie er wat geretourneerd had of niet. Er waren dus regelmatig foto's die terugkwamen en vernietigd moesten worden. Tegenwoordig gaat dit vaak anders. Ouders krijgen nu een inlogcode waarmee ze de foto's van hun kinderen digitaal kunnen bekijken. Ze kunnen de foto's dan online bestellen en betalen. Ze kunnen dan ook meerdere foto's van een bepaalde foto bestellen. Vaak vinden opa's en oma's het ook leuk om een foto te hebben van de kleinkinderen. Ook is het vaak mogelijk om een bepaalde foto in sepia of zwart-wit af te laten drukken. Je kunt de foto dan dus aanpassen zoals jij het mooi vindt. Op deze nieuwe manier hoeven kinderen niet met geld over straat, hoeft school geen administratie bij te houden en worden er geen foto's voor niets afgedrukt. Dit is dus voor alle partijen veel fijner. Dus zit jouw kind op de basisschool, dan zal hij of zij vast ook dit schooljaar op de foto gaan. En daarna kan jij (en opa en oma) dan genieten van een hele mooie foto van jouw eigen mooie kinderen!


Delen